Liczba wydanych publikacji: 1205

Zarządzanie zasobami ludzkimi w organizacji

Zarządzanie zasobami ludzkimi w organizacji
Książka przygotowana w naszym Wydawnictwie na zlecenie Wolters Kluwer Polska.
Opracowanie obejmowało:
• opracowanie redakcyjne
• skład i łamanie
• dwie korekty
• obsługę korekty autorskiej…

 

Tytuł: Zarządzanie zasobami ludzkimi w organizacji
Autor: Tadeusz Oleksyn
Format: B5 (176 x 250 mm)
Oprawa: miękka
Wydano: nakładem Wolters Kluwer Polska – Oficyna, 2011 r
ISBN: 978-83-264-1521-0
 

 

 

Opis:

 

 

 

 

 

Książka przygotowana przez nasze Wydawnictwo na zlecenie Wolters Kluwer Polska.

Opracowanie obejmowało: redakcję, korekty, indeksy, skład i łamanie.

 

W obecnym, drugim, zaktualizowanym i znacznie rozszerzonym wydaniu tej książki szczegółowo omówiono następujące zagadnienia:

  • podmioty, funkcje i struktury ZZL we współczesnych dużych organizacjach,
  • zarządzanie kompetencjami oraz rozwój zawodowy,
  • kształtowanie, racjonalizacja i restrukturyzacja zatrudnienia,
  • motywowanie w organizacji,
  • systemy wynagradzania i zasady ich budowy,
  • wymiarowanie pracy i ocena pracowników,
  • kultura i etyka organizacji w kontekście ZZL,
  • najważniejsze wyzwania ZZL – także w kontekście globalizacji i wniosków ze światowego kryzysu.

Adresaci:
Książka łączy cechy profesjonalnej monografii i podręcznika. Adresowana jest raczej do osób już zaawansowanych w problematyce ZZL niż do początkujących. Jest przeznaczona dla zarządzających organizacjami, menedżerów i specjalistów personalnych, konsultantów, pracowników naukowych specjalizujących się w tej problematyce, studentów i słuchaczy wydziałów zarządzania i ekonomii na studiach trzeciego, drugiego i pierwszego stopnia, a także dla innych osób, poważniej zainteresowanych ZZL. Autorowi udało się pogodzić szerokie i głębokie ujęcie z przystępną formą i klarownością wywodu przy opisie zagadnień często złożonych, niejednoznacznych i kontrowersyjnych. Cennym uzupełnieniem jest obszerny słownik wyjaśniający pojęcia związane z ZZL, umieszczony na końcu książki.